Uzaktan eğitim sürecinde eğitime erişim imkânlarının geliştirilmesi faaliyetleri yapıldı.

Uzaktan eğitim sürecinde velilerle iletişim ve işbirliği faaliyetleri düzenledik.Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Kalite Takip Sistemi ekim – kasım ayı Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı etkinliği olan "uzaktan eğitim sürecinde velilerle iletişim ve işbirliği" konusu, ülkemizde 13 Mart 2020 tarihinden bu yana Covid – 19 pandemi sürecinde eğitim öğretim hayatımızda alınan tedbirlerle ilişkili olarak okulumuzda  telefon ve benzeri iletişim araçları ile çeşitli platformlarda çevrimiçi olarak iletişim sağlayıp işbirliğine gitmek "Okul Kültürü" haline gelmiştir.   Eğitim yöneticilerimiz, öğretmenlerimizin bu süreçte velilerle sağlıklı iletişim kurabilmeleri ve işbirliğine gidebilmeleri için:   1.      Bilişim ve iletişim alanında öğretmenlerimizin uzaktan ve çevrimiçi iletişimi etkili kullanabilmeleri için "öğretmen gelişim programları" doğrultusunda öğretmenlerimize yönelik:   a) Yüzyüze (sosyal mesafe kurallarına uygun) seminerler yapıldı.   b) Belirli dönemlerde çevrimiçi seminerler düzenlendi.   c) Konuyla ilgili izleme değerlendirme faaliyetleri devam etmektedir.   2.      Velilerimiz ve iletişim konusunda SWOT analizi yapıldı. Güzlü, zayıf yönlerimiz belirlendi. Özellikle velilerimizle uzaktan iletişim kurma süreç ve araçları değerlendirildi. Hangi platformlarda iletişim imkanlarının olacağı belirlendi.   3.      Bilişim Teknoloji ve Rehber öğretmenlerimiz öncülüğünde sunumlar ve değerlendirmeler yapıldı.   4.      Sınıf ve şube öğretmenlerimiz okul idaresi ile birlikte sınıflarında bulunan öğrenci velilerinin iletişim bilgilerini güncelledi. Güncellenen bilgiler e okul sistemine aktardı.   5.      Öğretmenlerimiz velileriyle kurdukları iletişimi teknik ve yöntem olarak tecrübe oluşturması açısından diğer öğretmenlerimizle paylaştı.

26.01.2021 781

26-01-202126-01-202126-01-202126-01-202126-01-2021